coverphoto
Aktívny

matorado

matorado
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
Som matorado. Ale pre niektorych aj motorado. Pripadne matadoro.
zaregistroval sa 28. feb 2011
býva v meste Nitra
Info o bývaní
Stav   Už bývam v dome
projekt   Dom
Aktivita
184 príspevkov vo fotoblogoch
3 187 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Skupiny
Nitra
Sledované fotoblogy (57)
Kolekcie
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
Informácie o projekte
Ahojte strechari. Máme L bungalov podla vlastneho projektu, 4i, 150 m2 zastavanej a 123m2 uzitkovej plochy. TS cca 4kW. Energeticky certifikat A1, hlavne vdaka kureniu drevom.
Domcek je z tehly Termobrik 29, zatepleny na dedinske pomery vydatne 😃 - 20cm EPS fasada, 10cm XPS sokel, 40cm...

Prosím vás, kto máte reálne skúsenosti s drevenou podlahou na podlahovom kúrení-ako sa to správa?

Odporúčate? Lepená ci plávajúca, lakovaná či olejovaná, viacvrstvová či masívna, napíšte vaše skúsenosti, ďakujem 👍

  • pavka139Drevo je prirodny izolant relativne dost dobry. Kurenie podlahove potrebuje vodivy material na sebe, aby sa lahko “pretlacilo hore” teplo. Preto hruba dlazkovica nema vyznam na takomto kureni.. niektori vyrobcovia tenkych drevenych parkiet vsak dnes uz uvadzaju, ze je mozne pod ich vyrobky dat aj taketo kurenie.( zarovwn drevo aj pracuje v zime inak ako v lete, dlazkovica sa kladie na rošt. My mame dlazkovicu hrubu 28cm a pod tym je rost s mineralnou vlnou 10cm. Pod tym je poter 6cm, pod tym zakladova doska. )
    • neyaaRiesili sme to 3 roky. Mame podlahove kurenie. Najskor sme chceli kvoli odolnosti dlazbu, dobre sa vyhrieva, ale nemam rada spáry, ktore sa rokmi zanašaju a v byte som sa ich dost načistila a zaroven v prechodnom obdobi mi bola v byte chladna na nohy. Potom som vyradila este vinyl kvoli ftalatom a zmakčovadlam. Nasledne bolo v hre drevo, určite som chcela lepene a na podlahove kurenie sa už robia dobre vodive, a to 2 vrstvove (dufam ze sa nemylim je to tak 6 rokov dozadu) ... No mame 30 kg psa a fotky psich drapov a fliačkov čo som videla ma priviedli ku tomu že do dreva nejdeme. Dali sme laminat odolny vode a poškriabaniu. Po 5 rokoch uplna spokojnost, neni žiadny flak ani škrabanec, podlaha prijemne vodiva...mame quick step impressive... Deti občas i s mokrymi nohami pribehnu, alebo i pes... a ziadna ujma.. Ak by sme neplanovali velkeho psa, kludne by som šla do lepeneho 2 vrstvoveho dreva...
      • slavcatkoTento rok sme dali dubovu podlahu, lepenu a mame podlahove kurenie. maximalna spokojnost.
        • adamos81Tiez to aktualne riesime, chceme podlahu ktora by bola tepla na dotyk, ci uz pocas vykurovacej sezony, alebo mimo nej, takze dlazbu sme vyradili, aj ked ma najrychlejsi nabeh tepla, ak vsak nekurite moze byt pre niekoho neprijemna. Vinyl sme vylucili kvoli ftalatom a inym latkam ktore sa teplom mozu vyparovat do vzduchu. Za toho co je aktualne dostupne na trhu nam vysiel najlepsie kompozit. Na dotyk pripomina drevo, je teplejsi ako laminat, vodeodolny a vhodny na podlahovku. Avsak zalezi kolko chcete investovat do podlahy, je trosku drahsi, treba zvazit plusy a co od podlahy ocakavate. My chceme ist do overenej znacky Parador modular one v hrubke cca 5,5-6mm.
          • dejvicMáme podlahové topení, lepenou dubovou podlahu (už nevím, zda 2-vrstvou nebo 3-vrstvou), bydlíme 4.zimu a maximální spokojenost
            • qeszi_skMame dvouvrstvou lepenou dubovou podlahu od princ parket. Je to podlaha vhodna na podlahove topeni a jsme moc spokojeni.
              • whankatiez mame v celom dome lepenu dubovu podlahu a podlahove vykurovanie a parada, bez problemov, velmi prijemne na chodenie na boso celorocne.... 😊
                • matorado
                  AUTOR
                  Dakujem vsetkym za skusenosti. Vsetci 4 spominate lepenu. Je nejaky vazny dovod davat radsej lepenu ako plavajucu?
                  • whanka@matorado  zalezi od toho co myslite pod pojmom plavajuca podlaha
                    • pipulkooJa mam drevenu podlahu a podlahove kurenie. Ziadny problem. Podlaha je stale tepla na dotyk. Ci sa kuri, ci sa nekuri. Drevo je jednoducho top. Prvy den vykurovacej sezony zapinam podlahovku na 30 stupnov a do hodiny citim teplu podlahu. Za par hodin je teplo v dome. Vecer prepnem na equitermiku a odvtedy ide do podlahy cca 24-25 stupnov a v dome je 22,5-23. Mam celoplosne lepenu s hrubkou 12mm. Jediny problem je, ze to drevo je makke. A maly sa nonstop hra so zeleznymi autickami na kuchynskom stole a stale mu to popada na zem, tak je vidiet okolo stola male jamky. Videl som drevene podlahy od roznych vyrobcov a niektore boli ovela tvrdsie ako ta moja. Drevo mam na 160m2 a nemohol som si dovolit nejaku topku co stala 140 euro za meter. Kazdy kto sa prejde po drevenej podlahe, tak si ju zalubi.
                      • pipulkoo@matorado  lepenou ti prejde teplo urcite rychlejsie a hlavne ta podlaha je bez buchotania, klopkania a dunenia. Nebude ti nich praskat a buchitat a ozyvat sa ako pri plavacke.