Zahradne solarne svetielka nesvietia

Dobry den, mame v zahrade zapustene solarne svetielka. Su vytahovatelne, takze na zimu boli uskladnene. Po opatovnom namontovani tento rok niektore nesvietia. Vsetky som rozobral (prilozeny obrazok), vycistil, precistil kontakty, vyskusal vymenit baterku (je tam obycajna AA nabijatelna) a i tak nesvietia. Vedeli by ste poradit co este s nimi skusit, a overit ci su este funkcne? Vopred dakujem za napomocne odpovede.
Odpovedať
Vymenit batdrku sle tym len problem oddialis najleppsie jekupit nabijaciu
Odpovedať
@mtn ak nic z toho nepomohlo tak je vysoko pravdepodobne mrtva niektora suciastka na doske. Pre bezneho cloveka to znamena len vyhodit a kupit nove.
Odpovedať
Ano, od vyroby su tam nabijatelne baterky, kazdu jednu som skusal a ktora nesla, tak som vymenil, avsak u niektorych nepomohlo. Dakujem
Odpovedať
@mtn to si ešte dopadol dobre mne po minulej sobote mnoho úplne rozbil ľadovec, ešte stále menšia škoda ako 2 susedom vidieť na karosériách a sklách preliačiny na zimu ich dávam i s batériou do svetlej miestnosti svietia aspoň pár hodín a občas nabíjam,lebo vybitá batéria dlho nevydrží
Odpovedať
@mtn Na týchto lampách sa nemá veľmi čo pokaziť. Hlavne nie po jednej sezóne požívania. Ja mám podobné záhradné lampy vonku celý rok. Baterka vydrží v nich cca 2-3 roky. A tiež neodíde zo dňa na deň - len badám, že v noci lampy kratšie svietia. Takže keď ti niektoré nesvietia, tak treba hľadať problém v nich. Bez toho, aby sme to videli a otestovali, tak nezistíme, kde je problém. Problém môže byť napr.: - batéria nemá kapacitu - treba ju vymeniť za nabitú -odlomený niektorý káblik - treba vizuálne skontrolovať, či sú všetky na svojom mieste, či sa niektorý neutrhol - vypálená niektorá SMD dióda - treba zistiť ktorá a dá sa vymeniť. - pokazený riadiaci čip nabíjania - neverím, že by to urobilo na viacerých lampách naraz cez zimu. Môže odísť jeden, ale nie viac. V tom prípade jedine kúpiť novú lampu. - skorodovaný, či zanesený hlavný vypínač - každá lampa má nejaký mechanický vypínač. Ak je zoxidovaný, tak nezapne - treba nastriekať niečím, čo čistí kontakty (Kontox alebo WD40). Alebo si jednoducho zabudol tie nefunkčné lampy zapnúť.
Odpovedať
@mtn obrus dosadacie plochy batérie. Plech na + pole a stránky na - pole .. daj vedieť, či pomohlo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?