Izolacia v záhradnom domčeku

Ahojte. Mam postavený zahradny domcek, z osb zvonka 3 cm polystyren a omienuty. Chcem do stien vsunut minerálnu vlnu a zakryť to osb doskami. Akú fóliu použiť na steny aby som nemusela robiť vzduchovu medzeru? Strechu mam poriesenu je odvetrana a je tam plech, hydroizolacna fólia, vata, parozabrana a osb, iba neviem co na steny. Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od indeu:

Ahojte. Mam postavený zahradny domcek, z osb zvon…
Vata bude plniť akú funkciu? Izolačnú? V akej hrúbke? Aký efekt v záhradnom domčeku ňou chceš dosiahnuť...?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Vata bude plniť akú funkciu? Izolačnú? V akej hrú…
@dedo758 Chcem aby bol trocha izolovaný a temperovat ho v zime. Mam tam hranoly 10cm takže 10 cm vata.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od indeu:

@dedo758 Chcem aby bol trocha izolovaný a temper…
@indeu neviem v akej lokalite bývaš, ale ja mám postavenú pri dome záhradnú letnú kuchyňku. Vlastne je to taká stará barabizňa, kde sa prepadla strecha. Kuchynku som komplet zrekonštruoval. Jediné, čo som zateplil, bola strecha- respektíve stropná zostava. Hrúbka steny 35cm, žiadna izolácia. Stropná izolácia 16cm minerálnej vaty. Nemrzne mi tam, ani netemperujem. Ale bývam na západe SVK. Čo sa týka izálácie stenových obkladov z minerálnej vaty, bude zvnútra, či z vonka? Aká je zostava steny?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@indeu neviem v akej lokalite bývaš, ale ja mám …
@zicher Ahoj zvonka je omietka 3 cm polystyren, osb doska, hranoly a potom som chcela medzi to vlnu a znovu osb. Len neviem ci tam dávať fóliu. Chceme tam aj sedieť obcas v zime tak aby sme nemrzli ;).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od indeu:

Ahojte. Mam postavený zahradny domcek, z osb zvon…
@indeu a kte parozabrane ze strechy se dostanete? Jinak nevim jak budete chtit prolepit to same je nutne prilepit parotes k podlaze navic nevim jak mate dele rozvody, predpokladam ze nemate instalacni predstenu? Takze kazdy vypinac/zasuvka pujde skrz parotes?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od indeu:

@zicher Ahoj zvonka je omietka 3 cm polystyren, o…
@indeu ano, je dôleité tú minerálnu vatu ochrániť od vnútornej vlhkosti, nakoľko určite bude rosný bod práve v nej. Takže bude nutné pred uzatvorením steny OSB doskou vatu riadne utesniť parotesnou hliníkovou fóliou. Poriadne a prilepiť na lepidlo aj zospodu od podlahy. Až následne uzatvoriť OSB doskou. Prípadne nemusíte použíť hliníkovú, ale určite aspoň mrežovanú igelitovú parozábranu. Pri použíti igelitu nemuíste odvetrávať, t.j. môžete priamo na ten igelit ukladať OSB dosky bez medzery. Hlíníková má lepšie vlastnosti- odráža teplo dovnútra, ale vyžaduje vzduchovú medzeru. Pokiaľ nebude trvale obývaný domček, tak podľa mňa postačí aj igeltiová parozábrana bez vzduchovej medzery, len riadne zalepená, aby nikde nebola difúzne otvorená.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@indeu a kte parozabrane ze strechy se dostanete?…
@raziel628 takto to mam. Budem to musieť dat dole aj tak som tam vrtala už zopár srobov tak bude ta fólia strešná poškodená.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@indeu ano, je dôleité tú minerálnu vatu ochrániť…
@zicher to som si myslela :/ takže takú istú fóliu dám aj tam
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?