Ako požiadať obec o odstránime dlhoročného problému "pretate melorizacie"

Dobrý deň,má niekto skúsenosť s tou situáciou....Extrémne vlhké podlažie,na jednom mieste úplne ako potok tečie tá voda...V minulosti vraj pretate melorizacie...Tento stav zavlhcenia pozemku bude časom ohrozovať naše domy. Ako požiadať obec aby s tým niečo urobila? Síce sú to súkromné pozemky...
Odpovedať
@lubicakl neviem či správne rozumiem Tvojmu dotazu, ale vyvstáva mi len jedna otázka: " prečo má obec sanovať súkromný majetok?" Tečie tá voda z obecného pozemku? alebo ako?
Odpovedať
@slavoslav ani neviem ako to mám správne podať.....normálne sú to polia a miestami tá voda odniekiaľ ide, na niektorých miestach hotove kaluže. kým sa tam nezačalo stavať nebola viditeľná tá vlhkosť.... Ale máte pravdu,asi sa s tým nebude nik zaťažovať 😔
Odpovedať
@slavoslav No ak by to malo byť takto, tak by sa asi nestavali ani protipovodnové bariéry napríklad v Bratislave, aktuálne v celom centre Banskej Bystrice. Tiež chránia (väčšinou) súkromný majetok. Aj polícia chráni súkromný majetok, požiarnici takisto. Na to je obec, aby chránila oprávnené záujmy obyvateľov.
Odpovedať
Tečie po povrchu? Bolo by vhodné vykopať kanálik, čím hlbší ,tým lepšie a voda z povrchu klesne.
Odpovedať
@miso555 neviem či sa tvoje porovnania dajú prirovnať k tomu, že niekde na poli sa tvoria mláky, nehovoriac o tom, že polícia a hasiči nespadajú pod obec ale MINV. @lubicakl spojte sa so susedmi, ktorých sa to týka a hľadajte riešenie spoločne (môžte skúsiť osloviť aj obec). Ideálne je postarať sa sám o seba a nespoliehať sa na iných, aj keď za požiadanie nič nedáš.
Odpovedať
@lubicakl co ma obec s polom a co ma obec s hydromelioraciami? Udivuju ma myslienkove pochody co vsetko by mala riesit obec akoze. Ako ohrozuje konkretne vas pozemok to ze na poli stoji voda? Pretata? Niekto tam v minulosti bagroval? Inac si nedokazem predstavit jej pretatie. Ale ani jej funkcnoat kedze sa uz vyse 30 rokov neudrziavaju. To ze sa na poli vytvaraju miesta kde steka voda a podmaca sa poda je bezne. Ma to x pricin. Nie jednu.
Odpovedať
@jean2 ten kanál je tam vykonaný už dávno a voda po ňom ide ako menší potok...
Odpovedať
@slavoslav áno vo väčšine prípadov je to postaraj sa sám o seba....asi tak.... ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?