Na ktorú stranu dať terasu z obývačky?

potrebovala by som poradiť na ktorú stranu dať terasu z obyvačky. na južnú alebo vychodnú? a prečo? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som urcite nechcela na vychodnej,ale to je podla potrieb konkretnej rodiny.na terase sa budem zdrziavat vacsinou az podvecer,takze nam vyhovovala zapadna strana,lebo mame radi take neskore slniecko.
Odpovedať
určite na južnu ...v argumentoch suhlasim s katka8..my mame na juho-zapad...
Odpovedať
Profilova fotka
Praktickejsie je to na juh, pretoze tam bude svietit slnko najdlhsie pocas dna. Vyuzijete tu tak slnko dopoludnia ako aj popoludni, resp. vecer. Ak by vam prilisne slnko prekazalo da sa to riesit pergolou, prestresenim alebo zelenou. Zalezi ale aj od okolia ci vam nieco netieni zo susedneho alebo vasho pozemku. Pripadne na co sa budete z terasy pozerat (napr. neziaduca stavba na susednom pozemku...) Pri orientacii na vychod, si terasu cca od 14:30 velmi neuzijete. Nazornejsie je to z tychto obrazkov http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi... Dajte sem obrazok alebo nejaku skicu pozemku a domu aby sme mali lepsiu predstavu.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez som za juh, pripadne juhozapad-ak bude dostatocne vysunuta, bude slnko od rana do vecera, hlavne na jar a jesen...cize ranajky aj poobedne posedenia budu prijemne...v lete, kedze slnko je uplne nad hlavou sa to zas da dobre zatienit...Ak niekto argumentuje tym, ze sa tam upeciete, zvaz sama, kolkokrat do roka sa na slovensku pecies a kolkokrat prahnes po slnku... :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak mas moznost opalovat , prip. dat si napr hojdacku na slniecko aj inde, ako na terase, tak by som dala vychod...slnko tam bude doobeda ... dovod : v najvacsich horucavach vam dobre padne chladok vecer, susedia na druhe strane cesty co maju juh - juhozapad v lete na svojich terasach zomieraju od tepla.. hlavne tu na juhu slovenska... na strednom, alebo severnom slovensku by som dala ten juh kludne, ja som slnkomil :) ale zistila som , ze na upeku sa neda napr. jest bez prestresenia uprosztred leta..... a chlapi miluju pivko v chladku :)
Odpovedať
no ja by som si vybrala jednoznačne južnú
Odpovedať
Profilova fotka
máme východ. Fantastická! Ranná káva pri rannom slabom slniečku, na obed už okolo 12.30 slnko zachádza, dá sa obedovať, podvečer úúúžasný chládok. Lehátko si cez deň ak potrebujem potiahnem na trávnik mimo terasu.
Odpovedať
Urcite vychod. Na juhu je upek, nielen v lete. Obzvlast prakticky je vychod, ak tam planujete davat povedzme spat deti v kociku, susit pradlo na susiaku.. nehovoriac o tom, ze sediet v tieni je proste prijemnejsie. Na juznej terase sa bez pergoly alebo slnecnika nebude dat existovat (na juhu od konca aprila do oktobra). Obzvlast nie pri neskorom slnku, vtedy zas svieti rovno do tvare. Vlastna skusenost.
Odpovedať
Mame terasu na vychod...este nebyvame ale uz terz sme radi...fakt rano krasne slnieckovo, v lete po robote sme sedavali pri pivku, kave a sme radi ze sme v tieni...suhlas s @jankazb a @bosoriak
Odpovedať
tiez mame na vychod .. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Juho zapad.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez budeme mat na juho-zapad...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Podle mě záleží na Vás, jak moc máte rádi sluníčko. Pokud ano, terasa na jih. Pokud slunce moc nemusíte tak východ.Já bych volila jih s tím, že se musím postaranit o stínění (slunečník, markýza, plachta). A není možnost dát někam do stínu na východní stranu alespoň lavičkou, kdyby bylo nejhůř?
Odpovedať
Švagor býva pri Topolčanoch terasu má na východ. no spokojný nie je. ale nemohol inak- aby mu nečumeli susedia. Oproti ulica majú terasy na juhu a tí si nevedia vynachváliť. Aj on sám priznal, že keď príde k nim je to o niečom inom. My osobne bývame na severe a terasu máme na juhozápade. Som spokojná nemenila by som.
Odpovedať
Z mojho pohladu urcite juznu.. My mame juh-juhovychod a je super, ze je tam cely den slnko. Zalezi samozrejme od zvyklosti rodinky. Ale napr. ja najradsej sedim na terase na jar, ked este nie je uplne horuco. Terasa nie je len o letnych upekoch, ked si najradsej clovek aj tak zalezie do domu. Nechcela by som ju mat orientovanu na zapad, lebo po celom dni ked si tam mas sadnut, je tam prilis teplo. Na jar a na jesen by som priala aj viac slniecka, ale my nastastie vieme vyuzivat aj zapadnu cast a pozerat na zapad slnka, planujeme tam tiez nejake posedenie urobit. Takze porozmyslaj hlavne, na co ju chces vyuzivat a v akej dennej a rocnej dobe. Potom bude to rozhodovanie jednoduchsie..
Odpovedať
určite južnú, budeš mať na nej príjemne teplúčko aj na jar a jeseň, a cez leto ak by ti tam bolo príliš horúco, jednoducho kupiš slnečník ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiež by som radšej volila východ južná terasa bude veľmi horúca a slnečník ani markíza to nevyriešia
Odpovedať
ja suhlasim s @kaiak .... zasa az tolko dni do roka kedy je neuveritelne teplo nieje ... urcite je viac dni ked to slnko chceme ako ked sa pred nim ukryvame ... takze juzna strana ;-)
Odpovedať
ja som tiez jednoznacne za juznu az juhozapadnu. ved nie je nic krajsie ako posediet si pri zapade slnka.a budete mat terasiu aj prekrytu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?