Opakovaná kolaudácia po roku od skolaudovaní domov ??!!

Ahojte strechári ! Píšem tu so snahou prísť k informáciám a pravde . Sme novovybudovaná lokalita , masívna zástavba domov ( cca 175 domov aktuálne , plánovaných cca 300 ) a poniektorí máme problém . Prejdem k veci . Nakoĺko od 12.marca 2020 bol vyhlásený núdzový stav , SA MOHLI - NEMOHLI ( neviem ) domy kolaudovať vzhľadom na protipandemické opatrenia . Niektorým však v tomto období domy skolaudovali a nikto nenaznačoval problèm . Všetci máme PRÁVOPLATNÉ KOLAUDAČNÉ ROZHODNUTIA ČISLA DOMOV A TRVALÉ POBYTY .Avšak dnes , sme všetci majitelia domov v tejto lokalite obdržali výzvy na opätovnè nahliadnutie na domy kolaudačným výborom ktoré boli kolaudované v období od 12.marca 2020 . Chcem sa spýtať , smePOVINNÝ pokiaľ máme pravoplatné kolaudačky v rukách , zapísané na stavebnom úrade , a v katastri pustiť kolaudacný výbor na pozemok ? Niektorým to vyhovuje iným zasa nie . Máme oznámený len dátum , čas nie a ani dôvod . Ďakujem za odpoveď 👍
Odpovedať
@miso3691 Máš dom zapísaný na katastri už ako dokončený, alebo je to na LV ako rozostavaná stavba? Ak je zapísaný ako dokončený dom, tak kolaudačná komisia si môže chodiť po ulici a nie po dome.
Odpovedať
@chrobak7 áno samozrejme zapísaný so súpisným čislom👍Všetci máme právoplatné kolaudačky , o zápisoch všetkých už neviem či to stihlo prejsť kataster , ale je to už rok a pol takmer dozadu .
Odpovedať
@miso3691 keď ti už raz vydali kolaudačné rozhodnutie na základe ktorého ti potom vydali súpisné číslo a zapísali na katastri ako hotovú skolaudovaný stavbu ,tak ti môžu akurát len z ulice pozerať. Jedine že by si mal v kolaudacnom rozhodnutí niečo napísané - výhradu že dodatočné vizuálna kontrola atď.ale pochybujem že by potom na katastri akceptovali také kolaudačné rozhodnutie.
Odpovedať
@miso3691 Treba si prečítať kolaudačne rozhodnutie či sa to tam nespomína. Pretože môže byť aj tam napísané také niečo... že s kolaudované s výhradou alebo podmienkou ...
Odpovedať
@miso3691 nieje náhodou v kolaudacnom rozhodnutí napísané niečo na štýl, aby boli odstránené nájdené nedostatky do toho a toho dátumu?
Odpovedať
😄 kolaudacny vybor... asi chcu prist na chlebicky. treba pozriet 1) aky je to typ dokumentu a kto to posielal, ci nejaky urad alebo dajaky aktivko, 2) spisova znacka - podla nej riesit, co to je za spis - co riesi konkretne + samozrejme zdovodnenie. Ak tam nieje odvovodnenie, tka riesit preco to tak je 🙂 Je tu nejaky zakonny ramec, na jeho dodrziavanie dohliada prokuratura.
Odpovedať
Ako neviem si len tak vysvetlit, ak by bolo vsetko v poriadku, preco by sa chceli vratit. Tam bude nieco, co asi nie je len tak lahko vidno. Vsetky okumenty by ste si mali poriadne prejst. Ak je vsetko v poriadku, tak ako ma byt, ja by som ich nepustila
Odpovedať
Zdravím , mám drobné nedostatky a to terénnu upravu a fasadu . Terén mám , fasáda kúpená , ale v lepidle už je aj zateplené. Nie sú tam uvedené žiadne vytky a je prehlásené v kolaudačnom že stavebník dodržal a postavil stavbu podľa stavbného povolenia vydaného dňa .... Toto má váčsina domov .
Odpovedať
@miso3691 a posielal to urad? ma to znacku? a odovodnenie?
Odpovedať
@marekjahoda posielal to úrad samozrejme , značku neviem ako myslíte , odvodnenie nie , kanál nemáme . Máme žumpy , resp.niektorí čističky a za tým žumpy . Kanalizacia je na pláne toho roku počatir výstavby .
Odpovedať
@miso3691  odvôvodnenie nie odvodnenie. ako odvôvodnili potrebu toho dalsieho ukonu? na kazdy ukon/nariadenie niecoho treba odvovodnenie. ak tak nieje, podla spisovej znacky ho treba ziadat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?