Je takto namontovany SDK v poriaku?

Profilova fotka
Ahojte, majstri mi vravia ze to este na finale prebrusia a vyplnia sadrovou "specialnou" vyplnou. Je tomu naozaj tak? robi sa to takto? pretoze mne tie medzery pridu velke. Dakujem za vase odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka tak toto je silná káva, tí o sdk moc nevedia
Odpovedať
Profilova fotka
tie medzery povedzme ako tak ked zazmurim oko...ale tie rohy to je konec :-)
Odpovedať
@jan45 az to robili prvy krat, ok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k práve tie medzery vadia, to, čo dolepia maltou bude držať, ale tam nie sú ani rozostupy skrutiek, keď porovnám šírku hlavičky a vzdialenosť, tak do 40cm
Odpovedať
A kolko ti zaplatia, aby si si to nechala doma? Prec s tym.
Odpovedať
:-p
Odpovedať
Profilova fotka
Že majstri... :-D Dnes už je tuším každý majster. A chválime sa že to je originál slovenské.... Jedine čo vieme ako majstri je ojebavať. Mám s tým bohaté skúsenosti, všetci len zarobiť a z večera do rána byť milionárom. Najlepšie si rýchlo dať na materiály... To je základ a robota fušerska, termíny nedodržiavať. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale je to tak. Česť výnimkám, ale je ich žalostne málo. A ohovárať konkurenciu, aby som nezabudol a... Poliaci, Maďari, Česi, Rakušani, Nemci, všetci sú blbí, to len my sme perfektní.... A tak to aj v tejto krajine vyzerá.
Odpovedať
Profilova fotka
stane sa ze sa rohy poskodia,je to normalne,opravia presadruju prebrusia,taketo veci su bezne ,kkolko z Vas realne montovalo sadrokarton ?stava sa to opravi sa to,nerobte z toho tragediu,to ze to teraz vyzera hrozne este neznamena ze vo finisi to tak dopadne.
Odpovedať
@majsterslovenska jj na sadrokarton dame urcite sadru :)
Odpovedať
Profilova fotka
@johnyfly1 jasne ze sadra,cim sa podla teba tmelí? plastelínou? ,najlepsie RIfino top,mozes pouzit na vsetky vrstvy aj na finis,
Odpovedať
Profilova fotka
Celé zle .... a to by som bol zvedavý na konštrukciu. parozábranu a izoláciu
Odpovedať
Profilova fotka
@majsterslovenska povrch je riesitelny, to suhlasim, ale ak dobre vidim ukoncenie parozabrany, bude to musiet ist dole :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj to mas pravdu.je tam dost vela chyb,velka medzera od steny,medzi vario hranami ,tiez srubky proti sebe,zle zacali chlapci ukladat karton ,potom zle rozmeranie ,orezanie a zalozenie,dost sa teraz natrapia kym to dajuu do poriadku,ako pisal martile aj ty s tou parozabranou a konstrukciou to nebude tiez v poriadku
Odpovedať
Profilova fotka
Až na pár ľudí čo sa tu k tomu vyjadrili o tom nemá šajnu.Nemalo by to takto byť ,ale nieje to žiadna tragédia ani nič čo by sa nedalo opraviť ( majstri nie vždy môžu za to že sú polámané poškodené SDK tabule môžu ich vymeniť a ak to nieje ich chyba tak to zaplatíte vy,Na kvalitných tabuliach od Rigips toto nebýva preto si myslím že sa jedná o najlacnejšie tabule od nejakého poľského šmejda )..Odlomené rohy sa dajú opraviť aj špáry medzi jednotlivými sadrokartonovými tabuľami sa dajú vysádrovať( väčšinou to býva chyba krivých stien).Zle je len tretia fotto špára medzi stenou a sadrokrtonovou tabuľou sa veľmi zle opravuje sádruje,mala by byť max 3mm .Nemalo by to takto byť,zrejme je to spôsobené krivou stenou).Tým že SDK uložili tak, že priemyselná hrana je opretá o stenu, zrejme plánujú na krivé styky stien a stropu použiť kútové pásky. Vytknem tomu len to že SDK tabule by sa nemali skrutkovať do UD profilov a parozábrana by sa mala pred zasádrovaním prilepiť o stenu na to určenými tmelmi.Možno ju prilepili v styku UD a stenou.Z fotto sa to nedá posúdiť.
Odpovedať
@majsterslovenska ja viem len cista sadra to nieje, ta by asi nebola dobra ..teda aspon si myslim...
Odpovedať
Profilova fotka
@johnyfly1 hlavna zlozka tmelov je siran vapenaty-sadra
Odpovedať
@majsterslovenska to je mi jasne len sa mi jednalo o to ze by sa to nemalo sadrovat napr elektrikarskou sadrou...ci vari hej? :-O
Odpovedať
Profilova fotka
@johnyfly1 ,pre mna za mna aj modelarskou alebo stukaterskou ale na vlastnu zodpovednost :-)skor by ti stvrdla ako by si vyliezol na rebrík:-)
Odpovedať
@majsterslovenska ved prave to som chcel povedat ze radsej ten tmel (teda sadru s prisadami)...
Odpovedať
Profilova fotka
prense to ma napadlo ze by sa to nemalo srobovat do U profilu aby mohol SDK troska dilatovat... Jedna sa o SD od Rigipsu takze nic lacne nedavaju na to som ich hned upozornil. Dam si este pozor aku sadru budu davat...vraveli ze "specialnu" a aj tmely maju uz nachystane...akrylatove. PS: kryva stena je vylucena je to novostavba a rohy som si osobne meral uhlomerom.
Odpovedať
Profilova fotka
oprava *kriva :)))
Odpovedať
@petko_sonka v nejakych pracovnych postupoch (Rigips alebo Knauf, uz sa nepamatam) som cital, ze pokial ma miestnost do 30m2 , tak skrutkovat do UD profilov sa moze.
Odpovedať
na slovensku uplne normalna vec... nechcem nikoho urazit ale ruku na srdce, kolko z nas by chcelo majstrov za €uro a pritom aby mali robotu na viac jak 100percent ???? je sice pravda ze veeelmi vela majstrov vie robit akurat tak len hubou a ruky vacsinou obe lave, ale veeelmi vela majstrov zasa vravi ze pan majitel sa tvari ze nas plati, tak my sa tvarime ze robime...
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero @petko_sonka do UD profilov sa SDK nekotví, do konštrukcie umiestnite tzv. nultý CD profil, ktorý bude od steny vzdialený max 10 cm a do toho ukotvite SDK. UD profil je len pomocný profil a nie nosný. No a podľa toho počtu skrutiek v jednotlivých tabuliach by som zvažoval kúpu nejakých pekných interiérových stojok. Teraz vážne: je ich tam zúfalo málo. (Teda ak dobre vidím, že na dlhšej strane SDK sú 4 skrutky.) Najjednoduchšie riešenie: máte dosky Rigips, zavolajte do Rigipsu nech vám poskytnú informácie k správnosti montáže, prípadne nech pošlú technika na kontrolu priamo na stavbu.
Odpovedať
Profilova fotka
kartony uz su aj presadrovane. Vo finale to vypada skvelo (ked nieje vidiet nedostatky). Kolko srobov ma byt na sirku a dlzku? Pretoze na sirku dali 6 a na dlzku tiez. Kedze sa na stavbe slabo kuri nakolko este nemame plyn, zacali sa kartony odtrhat od stien (popraskany akryl v rohoch)... Da sa to zachranit znova akrylom ked uz budeme vykurovat plynom?
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka pravdepodobne to trhne znova. Skrutky majú byť každých max 17 cm tak si vypočítaj koľko by ich malo byť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?