Akú teplotu svetla do exteriéru??

Zdravím, riešim akurát podhladové svetlá okolo domu. Sú od seba vo vzdialenosti cca 3m. Uvažujem nad 7W 6000K. Je vhodná takáto predovšetkým teplota do exteriéru, alebo radšej zvoliť denné svetlo teda niekde okolo 4000K ?? Ďakujem.
Odpovedať
@dzony23 vonku ti to môže byť úplne jedno, je to o osobných preferenciách, studená biela napríklad býva niektorým ľuďom nepríjemná na oči 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Pred vchodom a garážou máme studené svetlo a na terase máme cca 3000 K. Také retro LED žiarovky úplne do červena a je to príjemné pri večernom posedení - na čítanie to však nie je .
Odpovedať
@dzony23 Je to jedno, dajte aké sa vám páči. Len tie pojmy vám niekto zle vysvetlil. Teplá je 2500-3000 K. studená okolo 4000 K a denná biela cez 6000 K.
Odpovedať
@dzony23 kým sa tvoja draha nechystá pod tým svetlom robiť make up, tak je to jedno. Daj aké sa ti páčia. Mackam co budu po nociach chodiť po záhrade stačí hocijake, pre teba je dôležité aby si si videl pod nohy
Odpovedať
Myslim ze je to jedno, dajte ake sa vam pacia
Odpovedať
@dzony23 mudre knihy hovoria ze svetlo s nizkou intenzitou ma byt teple biele, teda cca 3000K. Ludske oko to lepsie vnima aj sa na to adaptuje. Ale ako pisali, pokial sa tam nebudes dlho zdrziavat tak to moze byt aj fialova.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?