Kominova hlavica EKON- vraj zlepsuje vlastnosti komina ??

Dobry den ,mate niekto prosim skusenosti s touto hlavicou mala by Zlepsit tah nizkeho komina zabranuje posobeniu vetra na tah komina .. dakujem
Odpovedať
@pedrisito jop, taka ista je na tej vesmirnej stanici ISIS ci ako sa vola ;)
Odpovedať
Ked pozeram susedom na kominy, co maju hlavice, tak im ten dym skor zraza na strechu. Tato je nejaka vesmirna.
Odpovedať
@pedrisito ak chceš mať striešku, tak je asi lepšie skúsiť niečo aspoň trochu vyskúšané: http://www.modrastrecha.sk/forum/komi... Niekde som tu pred časom zachytil, že za "normálnych" okolností komín nepotrebuje striešku. Písal @schiedel_maros_plsko tuším niekde. Alebo možno aj nie. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito Tuto hlavicu som mal doma na komine ako vzorku na vyskusanie. Absolut, 200, vyska komina 8,5m. otvorene priestranstvo. Bol evidentny narast tahu v komine, pokles hlucnosti. Posunul som dalej susedovi co mal problem s starym klasickym kominom. Zatial mi ju nevratil :-) @roboza Komin nepotrebuje striesku, ak je napojeny na kanalizaciu alebo ak nema problemy s tahom. Treba vsak zvazovat hladat nieco s rozumnou cenou a take hlavice, pri ktorych bola overena funkcnost. ;-)
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko :-) ty si predajca ako sa patrí...aj kus plechu popíšeš tak, že ho mám chuť kúpiť mame, svokre a ešte jeden do zásoby pre istotu ;-)
Odpovedať
mne sa viac paci toto, aspon to nevyzera ako od mimozemstanov http://www.anavek.sk/produkty/kominov... @ivantausk ISIS je dakuščičko inakša institucia :-p Ta vesmirna stanica sa vola ISS (International Space Station) ;-)
Odpovedať
@zita19 no sak vieme o com hovorime :D Teroristi ci vesmirne stavby, to je jednen cert :D
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza A to si hovorim, ze ja nemozem predavat. Lebo ja nedokazem pochopit ludi, ze ked dam padne argumenty, vysvetlim, tak aj tak ten clovek kupi iny produkt, blud, a ja by som vtedy chytil do ruky .... a ..... . Preto som len technik. Faktom vsak je, ze ta hlavica mi bola nanutena, tak som ju na ten moj komin dal a som nemusel zenu pocuvat, ze zas nam huci v komine.... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@pedrisito ...už je to dávno, tak sa chcem spýtať, či máte túto hlavicu Ekon...Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka Na každý komín, ktorý zrealizujeme, používam štvorlamelovú hlavicu. Nielen že do komína už nezaprší, ale zlepšuje aj ťah. Odpor klasickej striešky (trojnožky) je desaťnásobne vyšší.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka Zatial ju sused dole z komina nedal, tak asi mu pomaha ... P.S.: ku kominu ma pri tom bezproblemovy pristup, takze by ju vyhodil ak by mu nepomahala
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko len či aj pomáha zvyšovať ťah...nám nariadili ku kolaudácií lapač iskier, máme slabý ťah a ten lapač to iba zhoršoval... tak ma napadlo, či to nemôžem deklarovať aj ako ten lapač, čo si myslíte?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@reward no to sa mi pozdáva viac...nenašla som to na stránke, viete ma usmerniť? Kde nájdem ďaľšie info?
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka Vyhl. 401/2007 , priloha c.8 definuje, ako ma vyzerat lapac iskier. Toto sa ani len nepodoba. Je definovany presny rozmer drotenej mriezky, oka s rozmerom 20x20 mm.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko ďakujem
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko tak fajn, pozrela som to a lapač iskier, čo sme kúpili ako "lapač iskier" tiež nevyzerá ako v tej vyhláške...viete mi prosím poradiť, kde taký kúpim?
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka Ake mate kominove teleso? Aky priemer? Z cho je vnutorna vlozka? Foto by nebolo?
Odpovedať
Dobrý deň, ďakujem za reakciu. Komín je pár ročný - Komín Tuma Therm o160/90, výška cca 5,5 m, šamotový, spotrebič sporák na tuhé palivo La Nordica Rosa 65kw. Podmienka stavebného úradu ku kulaudácii bola mať "lapač iskier", to spôsobovalo problém s ťahom, tak sme ho dali dole...teraz chceme dať opäť kvôli kolaudácii a potom zameniť za striešku. Ten pôvodný už nemáme...
Odpovedať
@kkartinka žiadna hlavica do komína nezvýši ťah, skôr opačne, slúži viac ako regulátor aby nebol vysoký ťah pri priaznivých podmienkach, ťah môže zvýšiť napr. odťahový ventilátor, dostatok kyslíka na horenie, najlepší je ale vyšší komín a ten je pri prízemných domoch problém
Odpovedať
@duzu no máte pravdu, preto sme ten lapač iskier dali dole, teraz problém nemáme, len nechceme, aby nám pršalo do komína...ten lapač iskier tam teraz chceme dať kvôli úradu, ktorý si to vyžiadal 🙂
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko v diskusií som pridala fotku
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka Sa opytajte na riesenie u dodavatela vasho komina. Overte si tiez ci mate horlave casti stavby min. 100 mm od povrchu kominovej tvarnice ako predpisuje dodavatel.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?