Lepenie systemom Baumit Open - kotvenie

Ahojte, ma tu niekto skusenosti s tepelnoizolacnym systemom baumit open? Ideme zateplovat 12cm baumit opentherm polystyrenom a lepidlom opencontact. Bolo nam povedane, ze pri novostavbe netreba kotvit. Je to do vysky 2,5 metra. Ma niekto skusenosti s takymto postupom? Dakujem za akekolvek rady
Odpovedať
Aj mne to bolo povedané že netreba kotviť, ale nakoniec to budem kotviť, predsa len je to vaha a videl som odlepenu celu fasádu od steny. Neviem čo sa stalo, ale škoda bola poriadna. A maju teraz aj tie startrack kotvy, ale ta cena. V sobotu som nalepil prve tabule, zajtra skúsim odtrhnúť. A 5 rokov nalepený Styrodur na sokloch sa mi neviem prečo miestami poodliepal, ale kde drží tak drží. Nieje ukotveny ešte. Lepeny duokontaktom.
Odpovedať
@serzo33 prave sa mi nechce riesit aj kotvenie a hlavne mame pomerne tenku izolaciu a nizku vysku do max 2,5 metra na tehlove murivo. Vraj to lepidlo je dostatocne pevne a kvalitne na to aby sa nemuselo kotvit
Odpovedať
@feriicko 2,5m by som asi nekotvil to lepidlo vyzerá byť ozaj dosť silné. Zajtra uvidim, sam som zvedavý, chcem skúsiť odtrhnúť tabuľu. Ja mam od 5m do 10m výšku.
Odpovedať
@serzo33 duocontact nieje urceny pre xps...
Odpovedať
@serzo33 ako dopadla ta skuska? 🙂
Odpovedať
@feriicko lialo u nas, tak som sa na to vykašľal. Kym som povykladal lešenie tak som bol celý mokrý. Zajtra rano keď pojdem do prace.
Odpovedať
@feriicko mame s tym zatepleny dom rodicov (8 cm) odhadom tak 12 rokov. Kotvili sme.
Odpovedať
Profilova fotka
@serzo33 Lepidlo DuoContact nei je určené na soklové izolačné dosky ako Styrodur, Perimeter, XPS. Na to je určené lepidlo našej značky napr. Baumit StarContact. DuoContactom môžete lepiť biele EPS izolačné dosky alebo minerálnu vlnu a zateplenie kotviť.
Odpovedať
Profilova fotka
@feriicko Samozrejme, je na vás, ako sa rozhodnete, s kotvením, či bez. Z našich skúseností, zateplenie na novostavbu, ak lepíte lepidlom StarContact, openContact, kotvenie nie je potrebné. Aj samotná norma definuje ako jeden typ kontaktného zateplenia "lepený systém". Nezabudnite skontrolovať správnosť lepenia, t. j. naniesť lepidlo po obvode izolačnej dosky a min. 3 lepiace terče uprostred dosky. Po priložení a pritlačení dosky k podkladu musí byť minimálne 40 % povrchu dosky spojených s podkladom pomocou lepiacej hmoty.
Odpovedať
@miro_baumit vdaka za potvrdenie. Odporucate tehlu pred nanasanim lepidla aj napenetrovat hlbkovou penetraciou alebo staci iba oprasit metlou? Od vymurovania domuubehli uz dva roky a musim povedat, ze v okoli domu sa dost prasilo pri inych pracach 🙂
Odpovedať
@feriicko skúška dopadla dobre, drží ako čert, ja som to prebehol penetrakom pred lepením.
Odpovedať
@serzo33 to rad pocujem, cim si penetroval? rozmyslam nad hlbkovou penetraciou denbraven nano
Odpovedať
Článok sa načítava...
@feriicko obyčajný zriedeny penetrak 1:3,
Odpovedať
@serzo33 radšej sa treba vopred spýtať, nesprávne zvolený "penetrak" môže pôsobiť ako separačná vrstva
Odpovedať
@ccanna a ktory by ste teda odporucali pre tento ucel?
Odpovedať
očistiť od mechanických nečistôt, pozametať a následne rovno lepiť bez penetráku. Každý by všetko len silou mocou penetroval, bez toho že by sa vopred spýtal a následne sa zle a nesprávne používajú penetráky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?